Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: piparmündiga tikrimoos

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Vahur Võsu

Sõbranna uuest lugejamängust võtab osa Triinu, kes jagab meiega oma tikrimoosiretsepti.

Lumisel talvehommikul pannkookide peale sobib tikrimoos imehästi. Seda süües meenuvad suviselt sumedad õhtud, mil moosi sai keedetud. Tikritest tuleb mõnus tugev ning kergelt vürtsikas maitse ja piparmünt annab suvise värskuse.

Retsept:

  • 600 g puhastatud tikreid (kasutasin punaseid, aga samahästi sobivad ka rohelised – sel juhul saad lihtsalt teist värvi moosi)
  • Umbes pool klaasi vett
  • 200 g suhkrut
  • Suur punt värsket piparmünti

Lase marjad veega keema ja lisa piparmünt.

Keeda madalal kuumusel, kuni marjad pehmed. Lisa suhkur ja keeda moos paksuks. Võta piparmüntpotist välja ja viska minema. Pane moos purkidesse.

Moos sobib igale poole: juustule, pudrule, pannkookidele.

Tagasi üles