Ühte oma lemmikrooga – kitsejuustusalatit valmistades ümiseb noor laulja samuti raadiost kuuldud viisijuppi.
«Ma tõesti usun, et laulul ja muusikal on suur jõud ja energia ning see mõjutab kõike meie ümber positiivses suunas – ka toitu,» räägib Birgit. Noorele lauljannale meeldib toitu valmistada pigem teistele – oma sõpradele ja kallimale.
«Üksi olles leian ise kiiresti endale midagi hamba alla, olgu selleks mõni võileib, puuvili või kodujuust. Suuremaks toiduvalmistamiseks läheb aga siis, kui koju jõuab mu elukaaslane või on oodata külla sõpru,» lisab Birgit.
Üle kõige armastab Birgit suvel süüa vaarikaid, maasikaid, sõstraid ja herneid. «Lapsepõlves oli meil mitu õuna-, ploomi-, kirsi- ja murelipuud, lisaks maasikad, vaarikad ja sõstrapõõsad, mille eest sai kogu perega hoolt kantud,» mäletab Birgit lapsepõlve suvetoimetusi.
«Ainuke, millest me puudust tundsime, oli pirnipuu. Seepärast sai sõbrannadega aeg-ajalt naabri juures pirniraksus käidud,» muigab ta. «Kuna endal oli õunu väga palju käes, siis olen oma õunaisu täis söönud ning selle vilja vastu ei tunne huvi praegugi,» ütleb Birgit ning lisab, et talle ei meeldi isegi kartulisalat, milles on õun sees.
«See-eest on banaan aga minu lemmikuks aastaringselt.» Talvel, kui värskeid aiasaadusi võtta ei ole, sööb Birgit küll vähem köögivilju, aga lehtsalat, kurk ja tomat on menüüs tähtsal kohal aasta ringi.