Suurepärane nipp herilaste õues söögilaualt tõrjumiseks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: flickr.com

Herilased on tänavu suvel eriti varakult väga vihased. Õues söömine võib kujuneda parajaks väljakutseks, aga õnneks leidub meetodeid, millega neid tõrjuda.

Erinevatest Facebooki aiandusgruppidest saab lugeda, et ringlema on läinud väidetavalt soomlaste kaudu meile jõudnud Hispaaniast pärit nipp, kus herilasi peletatakse vett täis kotiga. 

Sääraseid kotikesi soovitatakse riputada terrassile päikese kätte, aga veel tõhusamad pidid need olema, kui veega täidetud läbipaistev kilekott asetada söögilauale, kus plaanite einestada.

Vee peegeldus ei olevat herilastele meeltmööda ja nad jätvat selle peale söögilaua rahule. Et efekt oleks parem, tasuks veekotikesi lauale paigutada kindlasti rohkem kui üks.

Nagu iga asjaga, leidub ka selle meetodi puhul neid, kes nipist abi ei ole saanud ja ütlevad, et see ei toimi. Kuid samavõrd leidub ka neid, kes kinnitavad, et tegu on tõesti tõhusa lähenemisega. Proovida tasub igal juhul kaotada pole ju midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles