Eesti ühe suurima elamuarendusprojekti viimane etapp koidab

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnaõue elamurajoon.
Pärnaõue elamurajoon. Foto: Bonava Eesti OÜ

Eesti üks suurimaid elamuarendusprojekte on jõudnud viimase etapini, esimene maja valmib juba järgmise aasta lõpus.

Elamuarendusettevõte Bonava alustab Kakumäel Haaberstis Pärnaõue elamurajooni viimase etapiga. Planeeritud seitse kortermaja Printsu teel on viimane osa Pärnaõue elupiirkonnast, mis on taasiseseisvunud Eestis üks suurimaid erakapitalil põhinevaid elamuarendusprojekte.

«Pärnaõue on olnud Bonava terviklike naabruskondade loomise põhimõtte ilmekaid näiteid - ühtse identiteediga elamurajoon, kus peredel on mitmekesised ja turvalised võimalused kodu lähedal aega veeta. Printsu teele ehitatavate Premium Plus seitsme majaga olemegi jõudnud ühe tervikliku elukeskkonna loomise lõppfaasi. Kui kõik läheb plaanipäraselt, on Pärnaõue naabruskond 48 majaga valmis 2021. aasta lõpuks,» rääkis Bonava Eesti tegevdirektor Timo Riismaa.

Võrreldes varasemalt valminud Pärnaõue majadega, on Premium Plus etapi kodudel majaaluse parkimise võimalus, klaasitud rõdud ja ka avarad terrassid, kus õhtu- või hommikupäikest tervitada. Esimene kolmekordne maja 16 korteriga valmib 2019. aasta lõpuks, kokku rajatakse Printsu teele 88 ühe- ja neljatoalist kodu. 

Pärnaõue esimeste elamute rajamist alustati 2008. aasta kevadel. Kümne aastaga on piirkonda investeeritud 45 miljonit eurot ning valminud on ühtekokku 41 maja 675 korteriga, mis on koduks rohkem kui 1500 inimesele. Viimases Pärnaõue etapis valmivad Printsu teel seitse Pärnaõue Premium Plus kahe- ja kolmekordset klaasitud rõdude ja terrassidega elamut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles