«Püreesuppi on lihtne peita ka neid vilju, mida muidu ei armastata, näiteks brokoli ja lillkapsas,» õpetab Karin. Teine populaarne toit, kuhu saab salaja rohelise ära peita, on omlett. «Munarooga olen peitnud isegi tugevamaitselisi spinatilehti.»
Raski pere käib suvel rohkem turul kui poes ning võimalusel eelistatakse kodumaist kaupa. «Olen väga tundlik imporditavate õunade vastu ning kuna mul endal tekib sellest õunast allergia, püüan hankida läbi Eesti talupidajate kodumaiseid õunu. Väga mugav on tellida puu- ja köögivilju veebilehelt maakaup.ee, kus väiketalunikud müüvad oma aiasaadusi ning vajadusel toovad ka koju kätte,» räägib Karin.
Basiilikut, tilli, tüümiani ja hernevõrseid kasvatatakse ka kodus akna peal. «Taimede hooldamise võtsid lapsed suure innuga üle, kastes neid hoolikalt ja noppides neid püreesuppide kaunistamiseks,» kirjeldab ta.
Talveks aga säilitatakse alati külmutatud marju ja tehakse toor- ja keedumoosi. Pere lemmikud marjad on maasikad, kuid süüakse isuga ka mustikaid ja vaarikaid. «Purustad värsked marjad, lisad pisut pruuni suhkrut ning piima ja parim magustoit on valmis!»
Oluline on liikumine ja mitmekülgne toitumine
Kui nooremana katsetas Karin mitmete dieetidega, siis nüüd ta on veendunud, et söömise piiramine on vaid ajaraiskamine. «Oluline on mitmekülgselt toituda, jälgida, et menüüs oleks piisavalt palju puu- ja köögivilju ning teha trenni, milleks mul hetkel on jooga,» avaldab Karin hea vormi saladuse.