Nõukaajast tuttava koleda maja kerge remont muudab üldpilti tundmatuseni (2)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.dwell.com

Paljudele nõukaajast tuttavat tüüpi maja saab väikese värskendusremondiga väga teistsuguse näo.

Nõukaajast tuttav A-kujuline suvemaja oli omal ajal väga populaarne suvilatüüp üle maailma. Ameeriklanna Kara Van Dyke´i vanaisa ehitas ühe sellise Utah´sse, kus see 30 aastat muutumatune seisis, vahendab Dwell.

Maja enne.
Maja enne. Foto: dwell.com
Maja nüüd.
Maja nüüd. Foto: dwell.com

Kui Kara maja päris, renoveeris ta seda hoolega terve aasta, et luua sellest suvekodu, kuhu kõik on teretulnud. Tegemist oli palju, sest 30 aasta jooksul oli maja muutunud üsna silmariivavaks ning selle esialgne sisustus tublisti aeguda jõudnud.

Foto: www.dwell.com
Foto: dwell.com

Kuna Kara juured on Skandinaavias, ei mõelnud ta pikalt, milline saab maja uus sisekujundus: helge ja valge ning põhjamaine oli loomulik valik. Värskendatud sai kogu maja, nii seest kui väljast. 

Foto: dwell.com

Ka mööbel sai põhjamaine. Pisut muudeti ka planeeringut, köök ja elutuba liideti kokku, et saada rohkem ruumi ja avarust. A-tüüpi majad pole ju teadupärast eriti suured. 

Foto: www.dwell.com

Köögimööbel sai ümber paigutatud sedasi, et päevavalgus paremini ruumis toimetamist toetaks. 

Foto: www.dwell.com

Vaata rohkem SIIT! 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles