Linn ehitab elamispinnata õpetajate meelitamiseks neile majad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Selleks, et õpetajaid piirkonda meelitada ja neid sellega siduda, on üks linn otsustanud neile majad ehitada. 

Ameerika Ühendriikides ehitab Arizona osariigis asuv Vaili linn majad õpetajatele, kes ei saa endale elamispinda lubada, vahendab Fox News. 

Selletarbeks kerkib terve minimajade kogukond. Vaili kinnisvarahinnad on viimastel aastatel lakke kerkinud ja kooli lähiümbruses pole saadaval kortereid. 

Niisiis on klassikalise õpetajapalgaga pedagoogid väga raskes seisus: neil tuleb kas töölt ja linnast lahkuda või kolida koolist väga ebamugavalt kaugele.

Kerkivad majad saavad olema 28-38 ruutmeetri suurused ja paiknevad riigi maal. Majad ehitatakse sisuliselt linna keskele. Kommunaalkulusid tuleb õpetajatel seal elades endiselt maksta, kuid need on palku arvestades oluliselt mõistlikumad.

Soovi korral saab minimaja ka välja osta. 

Arizona haridusameti esimees Joe Thomas on aga seda meelt, et kuigi tegu on kiiduväärt algatusega, ei lahenda see probleemi, milleks pole mitte niivõrd kõrged kinnisvarahinnad ja elamispindade puudumine, kuivõrd õpetajate olematud palgad.

«Minimajad on väga loominguline lahendus probleemile, aga minu meelest ei tunnusta see piisavalt tööd, mida pedagoogid teevad. Ainus mõistlik lahendus oleks palkade tõstmine,» sõnab Thomas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles