Tüütud lutikad võib endale koju tuua ühest väga käidavast kohast

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lutikas inimese käe peal.
Lutikas inimese käe peal. Foto: John Downer / Scanpix

Lutikaneedus on kohutav - need väikesed putukad närivad kõiki ja neist lahti saada on väga keeruline. Üles korjata aga äärmiselt lihtne. 

Nimelt võib lutikad koju viia lennukist, vahendab Apartment Therapy. Õunaseemnesuuruseid putukaid on lennukis põhjalikult otsimata raske märgata, kuid neid leidub seal päris sageli. Vastupidiselt levinud eksiarvamusele ei piirdu lutikad vaid voodis vedelemisega - nad rändavad inimestega ühest kohast teise.

Lutikaid on leitud näiteks Air India lennuki pardalt. 

Üks selle lennufirma reisija on ka sotsiaalmeedias jaganud oma tülgastust, kui ta lennu ajal lutikad avastas. Samal lennul viibinud väikelaps oli lennu lõpuks lutikahammustusi täis. Terve pere sai pärast lennureisi peale antibiootikumiravi.

Pahaaimamatult võib lennukis leiduvaid lutikaid riiete ja pagasiga koju kanda, mistõttu tasuks reisides kontrollida, ega lennukis putukaid pole. 

Järgmisel korral, kui lendad, kontrolli lennukiistmed üle. Lutikad jätavad endast maha punakaspruune plekke - selle järgi on neid kõige lihtsam tuvastada. Ka kodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles