Elektripaigaldisega seotud tööd peavad olema laitmatult dokumenteeritud

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduomanikel tasub veenduda oma kodu elektriohutuses.
Koduomanikel tasub veenduda oma kodu elektriohutuses. Foto: Pexels / CC0 Licence

Seoses viimase jõustunud ehitusseadustikuga kerkib ikka ja jälle õhku küsimusi seoses koduste elektritöödega.

Seaduse järgi võib tavainimene rahulikult vahetada kodumasinaid, elektripirne, kontrollida voolu pinget indikaatoriga kuni 230-voldise nimivahelduvpingega elektriseadmes, eemaldada pistikupesade ja lülitite kaasi pingevabas olukorras ning demonteerida elektrijuhtmeid ja seadmeid pingevabas olukorras. Ülejäänud elekripaigaldisega seotud tööd tuleb aga Domus Kinnisvara projektijuht Kaupo Mõttuse sõnul teostada oma ala professionaalil. Kusjuures selle isiku pädevus peab olema dokumenteeritud.

«Olen oma töös näinud üsna palju sellseid elektrikilpe kus puudub kilbiskeem, mis omakorda viitab sellele, et nendes majades-korterites tehtud elektritööd ei pruugi olla korrektselt teostatud ning see omakorda võib olla väga ohtlik elektripaigaldise kasutajatele,» rääkis Mõttus.

Elektritöö tegija peab pärast elektritöö tegemist mõõtmis- ja katsetustulemuste, visuaalkontrolli ning dokumentatsiooni alusel veenduma, et elektripaigaldis ja seal tehtud elektritöö vastab nõuetele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles