Fiskarsi tootevalikust leiab Eesti 100. sünnipäevale pühendatud juubelirüüs käärid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juubelimärgisega käärid.
Juubelimärgisega käärid. Foto: Fiskars

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul andis Fiskars 1967. aastal tootmisliinilt saabunud oranži peaga kääridele must-valge kuue ning graveeris teradele juubelimärgise. 

Klassikute staatusesse tõusnud oranžid käärid tähistasid eelmisel aastal oma 50. juubelit ning Soome 100. juubeli auks andis Fiskars välja ka kodumaa värvides sinise ja valge käepidemega käärid.

Sel aastal juubelipidustused jätkuvad ja sedakorda rüütas Fiskars kuulsate kääride käepideme Eestimaa auks must-valgesse kuube. Lisaks kaunile värvile ilutseb 21 sentimeetriste kääride roostevabast terasest teradel ka «Eesti 100» graveering.

Juubelikäärid valmivad Soomes Billnäsis asuvas Fiskarsi tehases, kus iga toode pannakse käsitsi proovile. Nimelt peavad ideaalsed käärid lõikamisel tegema kindlat häält ning proovilõige kangal peab olema ideaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles