Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kikerhernepõhjal tomatipirukas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig jagab lahkelt oma pirukaretsepti ja loeb sõnad peale, et tainas tuleb võimalikult õhukeselt vormi põhja suruda ning korralikult eelküpsetada – ainult siis on see krõbe ja ei jää nätskeks. Kindlasti sobivad selle taigna sisse ka näiteks kukeseened või hoopis suvikõrvits koos muna, koore ja juustuga. Variante on lõputult.

Vaja läheb:

  • 1 kg küpseid tomateid
  • Soola ja pipart
  • 1 purk kikerherneid
  • 1 muna
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 dl maisijahu
  • 1 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 100 g riivitud juustu
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Eelsoojenda ahi 200 kraadini.

Viiluta tomatid umbes 1 cm paksuselt ning säti need ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, soola ja piparda ning suska plaat ahju ning unusta sinna umbes tunniks ajaks.

Taigna jaoks purusta kikerherned saumikseriga ühtlaseks, surista juurde ka muna ja õli. Lisa jahud ning sool ja sõtku käte vahel ühtlaseks.

Suru taigen võimalikult õhukese kihina ümmarguse koogivormi (kasutasin 22 cm diameetriga vormi) põhja ning servadesse ning hoia vormi külmkapis seni, kuni tomatid ahjus peesitavad.

Kui tomatitele ahjus juba küll on saanud, siis suru taigna ääred fooliumiga kindlalt vormi külge kinni, et need küpsemise ajal kuhugi ei vajuks surka kahvliga taignasse mõned augud ning pista vorm pooleks tunniks ahju.

Kui taigen eelküpsetatud, siis eemalda foolium, säti tomatid juustuga vaheldumisi taignapõhjale ning suru kätega võimalikult tihedalt kokku.

Viska vorm veel kümneks minutiks ahju. Enne söömist lase täielikult jahtuda.

Märksõnad

Tagasi üles