Astelpajust saab valmistada lisaks sügavkülmas hoidmisele ka mahla, kõikvõimalikke hoidiseid, mett, teed, tõmmist, erinevaid toite. Lisada võib marju salatitele, magustoitudele, jäätisele, smuutile - paljude toitude kaunistuseks ja maitseks.
Marjadega samaväärsed on lehed, neist võib valmistada tõmmist või teed. Selleks tuleb valada väikesele kogusele marjadele ja lehtedele keeva vett, lasta tõmmata ja juua.
Mahla pressides jääb üle seemnetest ja kestadest koosnev mass, mida võib ahjus kuivatada ja millest saab valmistada astelpajujahu. See sobib hästi lisamiseks nii smuutisse kui küpsetistesse, annab maitsenüansi ja lisab väärtust.
Lisades kuivatatud kestade ja seemnete massile mahult poolteist korda rohkem taimeõli, saab kodustes tingimustes kätte astelpajuõli. Õli valmib toatemperatuuril 2-3 nädalaga, aeg- ajalt tuleb segada ja lõpuks kurnata.
1 klaasi vee sisse panna 4 sl purustatud marju või 2 sl pressitud mahla, soovi korral lisada suhkrut või mett.