Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Retseptisoovitus: tervislik mango-toorjuustukook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig näitab kooki, mis tavaliste suhkrupommidega võrreldes on väga tervislik. Tema arvutuste kohaselt peaks saama ühest koogitükist umbes 320 kcal, mis on koogi kohta pigem vähe. Ja maitsest ei jää midagi puudu!

Puru

  • 2,5 dl täistera rukkijahu
  • 0,5 dl vedelat mett
  • 70 g külma võid
  • Pisut soola

Täidis

  • 450 g puhastatud küpset mangot (kaks tükki)
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 300 g 0% maitsestamata kohupiimapastat
  • 4 muna

Eelsoojenda ahi 175 kraadini ning kata 20cm koogivorm küpsetuspaberiga, määri servad kergelt võiga ning raputa üle rukkijahuga.

Puru jaoks tükelda külm või ning näpi kõik komponendid sõrmede vahel jämedaks puruks. Võid seda teha ka köögikombaini lõiketeradega.

Suru umbes kolmandik purutaignast võimalikult õhukese kihina vormi põhja ning tõsta nii vorm kui ülejäänud puru täidise valmimise ajaks külmkappi.

Täidise jaoks purusta mango saumikseriga ühtlaseks püreeks.

Lisa toasoe toorjuust, kohupiimakreem ning munad ja sega kõik jälle ühtlaseks - mina tegin seda kõike järjest saumikseriga.

Kalla täidis koogivormi ning säti väikeste tupsukestena ühtlaselt peale puru.

Tõsta kook ahju ning küpseta pool tundi 175 kraadi juures, seejärel alanda kuumus 150 kraadini ning küpseta pool tundi veel. Kook peab jääma kergelt võbelev.

Lase koogil enne söömist kindlasti täielikult jahtuda. Kõige parem, kui järgmise hommikuni ära kannatad.

Märksõnad

Tagasi üles