Toitumisnõustaja Kristin Salupuu jagab toiduklubis «Toiduga sõbraks» tervislike kamapannkookide retsepti. Need on kiudaineterikkad ja tagavad hea enesetunde.
Toitumisnõustaja retseptisoovitus: kamapannkoogid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmistamiseks vajad:
- 2 muna
- 1/2 spl suhkrut
- 300 ml kaerapiima
- 150 ml kamajahu
- 1/2 spl nisujahu
- maitsestamiseks soola ja kardemoni
Vahusta ühes kausis kaks muna umbes poole supilusikatäie suhkruga. Lisa umbes tassitäis (ca 300 ml) kaerapiima ja näputäis kardemoni ning soola. Teises kausis sega 150 ml kamajahu 1,5 supilusikatäie nisujahuga. Seejärel sega omavahel kokku mõlemad segud. Lase taignal külmkapis umbes tund aega seista ning enne küpsetamist lisa veel pisut kaerapiima, kui tainas tundub liiga paks. Edasi küpseta koogid pannil ja serveeri omale meelepäraste lisanditega. Retsept on mõeldud umbes neljale sööjale.