Kooli alguse puhul võiks perele midagi head küpsetada. Toitumisnõustaja Kristin Salupuu jagab toiduklubis «Toiduga sõbraks» kohupiimakoogi retsepti, mis nädalavahetusse ideaalselt sobib.
Valmistamiseks vajad 153 g täitera-kaerajahu, 45 g nisujahu, 9 g vanillisuhkrut, 60 g heledat muscovado suhkrut, 110 g toasooja võid, 4 muna, 400 g ricotta kohupiima ja 400 g lahjat kohupiima.
Põhja valmistamiseks sega kokku 153 g täitera-kaerajahu, 45 g nisujahu, 5 g vanillisuhkrut, 60 g heledat muscovado suhkrut, 110 g toasooja võid ja 1 muna.
Suru saadud tainas lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta 20 minutiks külmutuskappi. Seejärel küpseta seda 10 minutit 180 kraadises ahjus.
Kohupiimatäidise valmistamiseks sega 3 muna, 4 g vanillisuhkrut, 40 g heledat muscovado suhkrut, 400 g ricotta kohupiima ja 400 g lahjat kohupiima. Vala segu eelküpsetatud koogipõhjale ning küpseta 160 kraadises ahjus veevannil umbes tund aega.