Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: lihtne kohupiimakook marjadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Kooli alguse puhul võiks perele midagi head küpsetada. Toitumisnõustaja Kristin Salupuu jagab toiduklubis «Toiduga sõbraks» kohupiimakoogi retsepti, mis nädalavahetusse ideaalselt sobib.

Valmistamiseks vajad 153 g täitera-kaerajahu, 45 g nisujahu, 9 g vanillisuhkrut, 60 g heledat muscovado suhkrut, 110 g toasooja võid, 4 muna, 400 g ricotta kohupiima ja 400 g lahjat kohupiima.

Põhja valmistamiseks sega kokku 153 g täitera-kaerajahu, 45 g nisujahu, 5 g vanillisuhkrut, 60 g heledat muscovado suhkrut, 110 g toasooja võid ja 1 muna.

Suru saadud tainas lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta 20 minutiks külmutuskappi. Seejärel küpseta seda 10 minutit 180 kraadises ahjus.

Kohupiimatäidise valmistamiseks sega 3 muna, 4 g vanillisuhkrut, 40 g heledat muscovado suhkrut, 400 g ricotta kohupiima ja 400 g lahjat kohupiima. Vala segu eelküpsetatud koogipõhjale ning küpseta 160 kraadises ahjus veevannil umbes tund aega.

Tagasi üles