Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Enn Tobreluts soovitab: kerged ja maitsvad salatid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Ishay Botbol / PantherMedia / Ishay Botbol

Lähenev sügis ei tähenda, et rohelised salatid peaks laualt kaduma. Pimedal ja külmal ajal annab roheline salat vitamiine ja aitab hoida talvise toidu kergena. Enn Tobreluts soovitab eriti maitsvaid koosluseid, mis toidulauas kõigi südamed võidavad.

«SUPERFOOD» roheline tervisesalat:

•             kirsstomatid (poolitatuna)

•             füüsalid (poolitatuna)

•             avokaado (pigistatud sisse, st nn lömastatuna)

•             lutserni ja mungoa idud

•             kurk

•             noor spinat

•             ruccola

•             mangoldi lehed

•             värske till (soovi korral)

•             punane sibul

•             goij marjad leotatuna õunamahlas

•             seemnesegu röstituna

•             õunaäädikas

•             must pipar ja sool

Tabulla salat:

•             kirsstomat või tomatimari (tomberry)

•             granaatõunaseemned

•             värske till

•             lehtpetersell

•             roheline sibul

•             värske münt

•             bulgurnisu

•             sidrunimahl (värskelt pressitud)

•             oliivõli, must pipar, sool

Tagasi üles