/nginx/o/2011/11/05/821348t1h46f6.jpg)
Järgmisel kolmapäeval, 9. novembril kell 19:00 toimub Tallinnas restorani Senso banketisaalis õhtusöök, kus viiekäigulise menüü iga käigu on loonud üks Lõuna-Eesti peakokk.
Seejuures on kasutatud vaid Lõuna-Eesti kohalikku väiketootjate toorainet. Menüü toob korraldajate teatel esile peened nüansid meie kohalikus köögis, seejuures tutvustab iga kokk oma loomingut ise kõigile külalistele.
Menüü koosneb eranditult hõrgutistest ning sobiva veinivaliku eest on hoolt kandnud Veinituba Rein Kasela eestvedamisel.
Meeleolukate ettevalmistuste ja sobivate veinide valimist näed läbi toidublogijate muljete: Toidutegu, Maitsevseiklus, Aniitram, Liisi Blogi, Peenrarott.
Siin ka selle piduliku õhtusöögi ühe toidu retsept kodus järeletegemiseks!
Tummine suitsutatud lambaliha supp jäise köömne-ürdi napsuga
- 120 g suitsutatud lambakarreed
- 60 g sibulat
- 40 g küüslauku
- 40 g võid
- 200 g punast veini
- 50 g lihapuljongit
- 20 g kruupe
- 2 loorberilehte
- 7 g värsket tilli
- soola, pipart, suhkrut
Pese kruubid ja jäta leigesse vette likku. Puhasta sibul ja küüslauk. Haki sibulast ja küüslaugust peened ribad. Kuumuta poti võhjas või ja prae kergelt läbi sibula, küüslaugu ribad lisades loorberi lehed. Lisa punane vein ja lihapuljong. Kuumuta tasasel tulel ja lisa leotatud kruubid.
Lõika suitsutatud lambakarreest lõigud nii, et iga lõigu külge jääb ribikont. Kui kruubid on poolpehmed, lisa potti suitsutatud lambakarree lõigud. Kui vaja, lisa pisut vett. Haki värske till ja lisa supile. Kuumuta madalal temperatuuril kuni liha ja kruubid on pehmed. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Serveeri!
Jäine köömne-ürdinaps
- 10 g köömneid
- 0,5 l viina
- 10 g tüümiani
Pese sõelal köömned ja tüümian. Aseta köömned ja tüümian viinapudelisse. Leota 5-7 päeva. Maitse! kui maitse mõnus, aseta jook sügavkülma ja serveeri jääkülmalt (-18c).