Majaomanik keeldub rahalisest kaotusest hoolimata müüma kodu valede vaadetega inimesele

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: zillow.com

Majaomanik keeldub müümast oma kodu valede poliitiliste vaadetega inimesele, kuigi see tähendab, et ta kaotab müügihinnast märkimisväärselt.

Ameerika Ühendriikides Californias keeldub üks proua müümast oma maja inimesele, kes pooldab president Trumpi. Kevadel maja müüki pannud naine ei ole siiani tehinguni jõudnud ja teda esindav maakler ütleb, et tõenäoliselt tähendab see müüjale enam kui 100 000 euro suurust kaotust, vahendab Fox News. See pole aga veennud naist oma põhimõttest loobuma.

Esialgu soovis proua Sacramentos asuva maja eest saada 625 000 eurot. Tänaseks on hinda langetatud 500 000 peale. Tehinguni pole aga endiselt jõutud. 

Ameerika seadused keelavad üldiselt selliste tehingute puhul diskrimineerimise, mistõttu proua esialgu ka sekeldustesse sattus. Kuid tegelikult sätestab seadus, et keelatud on diskrimineerimine rassi, religiooni, seksuaalse orientatsiooni ja muu taolise põhjal. Kellelgi pole keelatud kinnisvarale ostja valimine poliitiliste eelistuste järgi.

Kevadest peale on maja müütav proua vahetanud maaklerit ja uues kuulutuses ta poliitiliste eelistuste piirangut enam ei maini, kuid pole teada, kas ta enne tehinguni jõudmist siiski vastava taustauuringu teha plaanib.

Vaata kuulutust SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles