Varguse ja rikkis pesumasina korral tõttab tudengitele appi kodukindlustus

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikorterite kindlustamine kogub populaarsust.
Üürikorterite kindlustamine kogub populaarsust. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kodu on kallis, selle kindlustamine teinekord aga oluliselt soodsam kui tagajärgedega võitlemine.

Sügisel leiavad paljud tudengid üürikorterite näol endale esimesed kodud. Isikliku kodu kindlustamine on üsna tavaline. Järjest enam hakatakse kindlustama ka oma üürikortereid. Üürikorterite hinnad on praegu küllaltki krõbedad ning kindlustuse maksumus selle kõrval on pigem tagasihoidlik. 

IIZI kodukindlustuse tootejuhi Gertu Karbuse sõnul võiksid kindlustamise vastu huvi tunda nii omanik kui üürnik. «Olukorras, kus üürnik kindlustab korteri ja vara, siis näiteks veeuputuse korral saab hüvitise siiski korteri omanik, kuid koduse vara kahjud hüvitatakse üürnikule,» märkis Karbus.

Juhul, kui tudeng on sõlminud koduse vara kindlustuse, on tema kaasas olev varandus kindlustatud ka väljaspool kodu.  «Kaasas olev tehnika ja vara on kindlustatud teatud piirsummani, olenevalt kindlustusseltsist jääb see 1000-2000 euro vahele,» rääkis Karbus. Tudengil või üürnikul on seega võimalik kindlustada ka ainult oma kodune vara ehk kaasa võetud isiklik tehnika või mööbel.

Vastutuskindlustus kehtib ka väljaspool kodu

Tilkuvad laed ei meeldi ühelegi naabrile, kuid isegi koju tööle jäänud aegu näinud pesumasin võib korraliku veelekke tekitada ning naaberkorterit kahjustada. Alati tasub sarnaste õnnetuste leevendamiseks kindlustada ka enda vastutus naabrite ees. Kui üürnikul on vastutuskindlustus, siis kehtib see ka väljaspool kodu, näiteks kasvõi olukorras, kui komistatakse otsa sõbrale ning viimane ehmatusest näiteks oma sülearvuti maha pillab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles