Ilmastikukindlate rõivaste pesemisel tehakse sageli üks suur viga

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Ilmastikukindlate riiete hooaeg on käes ja paljusid piinab taas küsimus, kas neid võib pesta ja kuidas tuleks sel juhul korraldada kuivatamine. Vaatame üle!

Sageli tehakse ilmastikukindlate esemete pesemisel teadmatusest vähemalt üks, sageli aga mitu viga, kirjutab portaal Good Housekeeping.

Enne, kui ilmastikukindlaid riideid pesema asud, uuri kindlasti põhjalikult selle hooldusetiketti – kuigi laias laastus on nõudmised nende pesemistingimustele sarnased, võib tulenevalt tootjast olla siiski väikseid erinevusi, näiteks pesutemperatuur. 

Siin aga kõige üldisem juhend:

  • Eemalda kõik detailid, näiteks karvane krae, mida ei peaks masinas pesema.
  • Sule kõik lukud-trukid-krõpsud.
  • Pane rõivaese masinasse, lisa spetsiaalset ilmastikukindlate rõivaste pesemiseks mõeldud vahendit ja kui masinal on, vali õueriiete programm. 
  • Ära kindlasti kasuta pesuloputusvahendit ega pesupehmendajat! Need rikuvad veekindla kanga vettpidavad omadused. Selle punkti vastu eksitakse aga väga sageli.
  • Enamasti on tänapäevaste ilmastikukindlate rõivaste puhul isegi hea neid madalate pööretega tsentrifuugida ja hiljem madalal kuumusel kuivatis kuivatada.
  • Lase vajadusel pesurestile või muule pinnale laotatult järelkuivada.

Midagi muud keerulist siin ei olegi. Meeles aga tasub pidada, et iga pesukorraga kanga vettpidavad omadused hoolimata spetsiaalsest vahendist siiski langevad. Seetõttu tuleks selliseid riideid pesta nii tihti kui vaja ja nii harva kui võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles