Sügisese muruniitmisega kaasneb oluline nipp, mis sageli unustatakse

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Selleks, et murust ka järgmisel aastal rõõmu oleks, tuleb seda sügisel teadlikult niita, et murutaimi kogemata mitte tappa.

Kuna sügis on üsna soe, tuleb muruniitmisega tõenäoliselt veel mõnda aega jätkata. Tähtis on aga siiski teada, kuidas seda teha, vahendab portaal Popular Mechanics.

Kuniks ilmad on suviselt soojad, ei tasu harjumuspärases niitmises midagi muuta - arvestades, et pikalt oli põuane, oleks praegu mõistlik hoida niidukõrgust pisut kõrgemana ja niita pigem sagedamini, et kolletama läinud muru jõuaks pisut taastuda. 

Kui aga ilmad hakkavad külmaks minema ja on selge, et käes on viimased niitmiskorrad, tuleb olla hoolas: niita tuleb kõige madalama niidukõrgusega nii, et muru saaks vastu talve pügatud nii madalaks kui võimalik. 

Nii pääseb päike hästi murutaimedele ligi ja talveks ei jää maha paksu pikka murukihti, mille sees haigustel väga hea levida on. Kindlasti tasuks hoolt kanda ka selle eest, et murupinnale ei jääks enne lume tulekut paksu lehekihti. Puulehti ei tule murult eemaldada, küll aga tasuks need niidukiga puruks lasta - siis saab lehtedest murule väärtuslik väetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles