Kauaotsitud unistuste kodu ootas noorte nina all

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil nähtavad laetalad on miski, mis Merlini unistuste kodus kindlasti olema pidi. Tehtud! 
Pildil nähtavad laetalad on miski, mis Merlini unistuste kodus kindlasti olema pidi. Tehtud! Foto: Merlin Miido

Vahel juhtub nii, et endal pole vaja plaane tehagi: elu paneb ise asjad paika. Nii läks ka Merlinil ja tema perekonnal, kes meeleheitlikult oma kodu otsisid, taipamata, et see on neil juba aastaid otse nina all oodanud.

Merlin Miido on Pärnumaa tüdruk, pärit Tõstamaalt. 13 aastat tagasi põgenes ta sealt tagasi vaatamata pealinna ülikooli, kutsuv linnaelu tundus tollal parima valikuna. Kui ta aga neli aastat tagasi end mehega Mustamäe üürikorterist leidis, hakkas üha selgemini kohale jõudma, et hing kisub nii teda kui Jõgevalt pärit elukaaslast ikka maale tagasi.

Aga kuhu siis minna? Sihitult otsiti seda õiget siit ja sealt, kuni järsku tuli ootamatu pakkumine: Merlini kodukohas Tõstamaal jäi tühjaks tema vanavanemate kodu, 70ndatel ehitatud maja, kus ta ise oli veetnud oma esimesed eluaastad. «Minu lapsepõlvekodu. Ma olin viimased 13 aastat oma elust vandunud, et ei tule iialgi Tõstamaale tagasi, aga nüüd olin järsku hoopis teises seisus ja pidin hakkama lubadusi ümber mõtlema,» meenutab Merlin lõbustatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles