Kaks tudengit ehitasid endale odavalt ruumika maja (4)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: inhabitat.com

Kaks Soome arhitektuuritudengit ehitasid Soome maapiirkonda maja, mis pole ruutmeetritelt küll suur, kuid väga avar, nutikalt läbi mõeldud ja väga soodne.

Timm Bergmann ja Jonas Becker ehitasid õpitud teadmiste abil umbes 27-ruutmeetrise maja, mille peale kulutasid veidi alla 14 000 euro, vahendab Inhabitat. 

Maja on puhtalt noorte meeste endi ja nende sõprade kätetöö ning maja sai valmis ajal, mil nende arhitektuuriõpingud olid poole peal. Eesmärk oli tõestada, et suurepärane disain ei pea olema kallis.

Foto: inhabitat.com

Esiotsa ei uskunud tegelikult mehed isegi, et maja selle raha eest valmis saab, kuid kui langetati otsus kõik ise ehitada, selgus, et see on täiesti teostatav. Samuti võimaldas maja ise ehitamine ehituse käigus muudatusi teha ilma, et sellega suuri sekeldusi kaasnenud oleks.

Kuna maja juurde ei viinud ühtki teed, tuli esialgu see ehitada. Maja on ehitatud võimalikult looduslähedastest materjalidest. Palju on kasutatud puitu ja vineeri. Maja peaks ehituslikult vastu pidama ka Soome külmadele talvedele.

Foto: inhabitat.com

Majas on köök, elutuba-magamistuba ja saun. Suur osa maja sisustusest pärineb Bergmani vanavanematelt. Kuna maja on ehitatud kõigest täiesti eemale, puudub seal elekter. Maja kütab ahi.

Hetkel puudub ka veevärk, kuid selle kavatsevad mehed majja tuua lähedal asuvast järvest.

Foto: inhabitat.com

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles