Kaks peakokka ja nende kaks restorani on nüüdseks Mere puiesteel tegutsenud neli ja pool aastat. Õigupoolest toimetab kahe restorani (Kaks Kokka ja Ö) köögis pidevalt kümmekond inimest, enamik algusest peale. Restoraniäris ja köögi üldiselt keerulistes oludes on see pigem imekspandav, kuid näib, et omavaheline hea läbisaamine on kõige alus.
Tegelikult on seda näha ka kahest peakokast endast – mehed elavnevad silmanähtavalt, kui liigume restoraniruumist köögiossa. Nad näitavad õigustatud uhkusega lõunasaginas ruumi, tutvustavad tagumisi hoiualasid, kohapeal valmivaid palasid, näiteks musta küüslauku, ürdivõid, lõigatud munakoore sees serveeritavat tervitusampsu ning oma kätega metsa alt korjatud angervaksast valmivat kahe koka koolat.
Nullist sajani oma jõududega
«Oluline pole, kes mida teha oskab, olulised on suhtumine ja olemine,» on Martin Meikas kindel, et kõike muud saab õpetada. Seda, mis köögis juhtuma hakkab, kui tšekk lauast kööki jõuab, on kokad nõus huvilistele tutvustama. Kui on huvi, siis võib neile kirjutada – järgneda võib tööpäevak restoraniköögis, kus saab söökide valmimisele ise käed külge panna ja köögimelus osaleda ja jutte kuulata. Ainult et telefon tasub välja lülitada. Selles köögis on nimelt reegel, et kellel telefon heliseb, peab teistele õlut välja tegema.
Ennelõunal algav ettevalmistus läheb sujuvalt üle õhtuseks toimetamiseks. Vahepeale mahub aga perelõuna. Kell neli koguneb köögipere ühe laua ümber lõunat sööma (siis võib telefoni kasutada). See traditsioon on kestnud restoranide avamisest saati. Kahe Koka ja Ö argipäeva kuuluvad ka ühised väljasõidud, et metsas käia ja värsket toorainet korjata. «Mis oleks parem reklaam toidule, kui teenindaja saab leiba ja võid lauale viies öelda, et ürdid, mida selles on kasutatud, korjas ta ise eile oma kätega,» ütleb Ranno Paukson köögis vastvalminud võirullidega alust näidates.