Fotod: Harjumaal ootab ostjat haruldane nõukaaegsesse abihoonesse ehitatud korter

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Harjumaal Laitse lossi läheduses asub nõukaaegsesse abihoonesse ehitatud suurejooneline kodu, mis valminud koostöös arhitektiga.

Koostöös sisearhitekt Tiina Tengiga kujundatud ja sisustatud korter on midagi tõeliselt erilist. Laitse lossi ja Graniitvilla vahetus läheduses, paariminutilise jalutuskäigu kaugusel, asub rekonstrueeritud endine aidahoone.

Foto: KV.EE
Foto: KV.EE

See on asukoht, mis on vaikne ning rahulik, ent samas kultuurne, ajalooliselt ilus ning eriline. Aidahoone on saanud uue elu ja olemise unikaalse elamu näol. Kokku kaheksa korteriga hoone paistab silma looduslähedase asukoha, omapärase ajaloo ning ainulaadse arhitektuuri ja detailide poolest. 

Foto: KV.EE
Foto: KV.EE

Esimese korruse pindade kasutuses on maja taga asuv hooviala. Parkimine on korraldatud maja tänavapoolsel küljel. Müügis olev pind asub maja esimesel korrusel ning on eraldi sissepääsuga, äärmine korter. Tagahoov on Laitse lossipargi vaatega. Privaatsust lisab üle kahemeetrine hekk ning hoovi pargist eraldav kraav. 

Siseruumides domineerib naturaalne kivi ja paks puit. Põradalauad on kohati pea poole meetri laiused. Laudade vahed on täidetud elastse mastiksiga. Välisseintes on näha maa- ja paekive. Tekstiiliks on koreda faktuuriga looduslik villa-ja toorsiidikarva kangas. 

Foto: KV.EE
Foto: KV.EE

Vannitoa põrandat katab tiigipuu, millist kasutatakse ka laevatekkidel, jahtidel. Hästi viimistletud puit sobitub hästi mõnevõrra robustse paekiviga.

Olemas on vann, kõrgete lagedega dušinurk ning ka saun. 

Korter oli algselt planeeritud 3-toalisena, kuid ehitati omaniku soovide kohaselt avaraks 2-toaliseks korteriks. Avaratest ruumidest tulenevalt on võimalik kergseintega tekitada ka kolmas tuba. 

Foto: KV.EE

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles