Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: Hokkaido kõrvitsa supp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig soovitab sügisel Hokkaido kõrvitsaga lähemalt tutvust teha. Kui tavaliselt on püreesupid pigem kergemad kõhutäied, siis Hokkaido on taime kohta väga kõrge proteiinisisaldusega ning sellest supist saab kõht päris tükiks ajaks täis.

Vaja läheb:

  • 1 tl oliiviõli
  • 1 sibul
  • Pöidlasuurune jupp ingverit
  • 1 umbes kilone Hokkaido kõrvits
  • 200 g sulatatud juustu
  • Soola-pipart
  • Keevat vett

Haki sibul ning ingver peenikeseks ning pane koos õli ning veidikese soolaga madalale kuumusele pehmenema.

Puhasta kõrvits ning tükelda kuubikuteks. Lisa potti umbes 7 minutit pehmenenud sibula ja ingveri juurde.

Lisa potti keevat vett sellises koguses, kui paksu suppi soovid.

Tõsta kuumus keskmiseks, kata pott kaanega ning lase umbes 10 minutit podiseda.

Kui kõrvits pehme, siis tõsta pott tulelt, lisa sinna sulatatud juust ning püreeri supp ühtlaseks.

Soola-piparda nii, kuidas heaks arvad ja naudi kuumalt.

NB! Kui juhtub, et saumikserit ega ühtki teist purustavat asja käepärast ei ole, siis saad ikkagi seda suppi teha. Soovitan teha paksema supi ning siis kui kõrvits pehme, see kahvliga purustada. Aega läheb oluliselt rohkem, aga maitse on ikkagi äärmiselt mõnus!

Tagasi üles