Toitumisnõustaja Erik Orgu jagab oma blogis kolme tervislikku ja head oliiviõlikastet, mis muudavad paremaks ükskõik missuguse roa – salatist lihani. Head katsetamist ja isu!
3 lihtsat oliiviõlikastet, mis sobivad pea iga roa kõrvale
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kastmepõhi
Sega sidrunimahl ja oliiviõli, peaksid tundma head tasakaalustatud maitset oliiviõli sidruni vahel. Lisa sool ja must pipar ning sega. Lisa vähehaaval küüslauku nii, et maitse oleks väga tagasihoidlik, kui tugevamat maitset soovid, siis lisa juurde. Lisa vähehaaval mett, magusama maitse puhul suurenda kogust. Kui põhi on valmis, siis lisa meelepärased ürdid allolevate juhendite järgi:
Kalale:
- Till 1-3 tl
- Värskelt pressitud sidrunimahl 20 g
- Küüslauk (maise järgi)
- Sool (maitse järgi)
- Must pipar maitse järgi
- Mesi maiste järgi
- Oliiviõli 60-100 g
Kanale:
- Pune 1-3 tl
- Värskelt pressitud sidrunimahl 20 g
- Küüslauk maise järgi
- Sool maitse järgi
- Must pipar maitse järgi
- Mesi maitse järgi
- Oliiviõli 60-100 g
Lihale:
- Tüümian/Rosmariin 1-3 tl
- Värskelt pressitud sidrunimahl 20 g
- Küüslauk maitse järgi
- Sool maitse järgi
- Must pipar maitse järgi
- Mesi maitse järgi
- Oliiviõli 60-100 g