Eestlased söövad liiga vähe kartulit - üks suuri põhjuseid peitub selles, kui tüütu ja ajamahukas kartulite koorimine on. Üks nipp vabastab sellest kohustusest aga täielikult.
Geniaalne nipp säästab tüütust kartulite koorimise vaevast (4)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juutuuber Dave Hax jagab oma YouTube´i kanalil head nippi, mille abil kartulid koorest vabastada ilma, et neid klassikaliselt koorima peaksid. Eriti hästi töötab see nipp juhul, kui tahad valmistada kartulisalatit.
Selleks lõika enne, kui kartulid keema paned, ümber kartuli keskpaiga peenike joon. Ära lõika sügavale. Kui kõik kartulid on sedasi lõigutud, pane need keema.
Kui kartulid on keedetud, jahuta neid kergelt külmas vees. Kui kartulid on nii palju jahtunud, et saad neid käes hoida, võta kartul sõrmede vahele ja keera koori otstest erinevates suunades või libista see lihtsalt maha - olenevalt sellest, kui lahti koor on.
Vaata täpsemalt allpool olevast videost!