:format(webp)/nginx/o/2018/09/19/11428797t1h8834.jpg)
Kohvijoojaid on igasuguseid. Kui üks on nõus jooma vaid väga erilistes tingimustes keedetud gurmeekohvi, siis mõni teine võib vaat et porivett kohvi pähe juua, kuna kõik läheb kergesti alla. Need viimased joovad ilmselt meeleldi ka mikrolaineahjus soojendatud kohvi, kuid enamikule see joomiseks ei kõlba.
Mikrolaineahjus kuumutamine ei tee kohvi mürgiseks ega tervisele ohtlikuks, probleem on vaid maitses, kirjutab Mashed. Jahtudes läheb kohv happelisemaks ja seetõttu ka kibedamaks. Kuumutamine seda protsessi kuidagi tagasi ei pööra, vaid toob hoopis rohkem esile.
«Kohvi ei tohiks mitte kunagi uuesti üles soojendada,» ütleb kohviekspert Todd Carmichael resoluutselt. «Mõnda asja lihtsalt ei saagi uuesti kuumaks lasta, kohv kuulub nende hulka. Alati on parem lihtsalt uus laar kohvi teha.
Kui uue kohvi tegemiseks pole aega või jahtunud kohvi ei taheta mingil põhjusel ära visata, soovitab kohviekspert sellest teha pigem jääkohv, mida saab juua külmalt.