Garaaži koristamise käigus päevavalgele tulnud leid tõi sisse tuhandeid eurosid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonimaja pidaja kallihinnalise käekotiga.
Oksjonimaja pidaja kallihinnalise käekotiga. Foto: Hansons / SWNS.com / Hansons / SWNS.com

Kodus garaaži koristanud naine oleks äärepealt minema visanud midagi, mis tõi talle hiljem sisse tuhandeid eurosid. 

Aastaid korrastamata garaaži koristama asunud Linda Pritchard oleks peaaegu prügisse visanud teiste asjade hulgast leitud Art Deco käekoti, mis osutus tõeliseks kullaauguks: selle väärtus on enam kui 4200 eurot, vahendab Daily Mail.

61-aastane Linda, kel on kehv nägemine, lasi koti siiski igaks juhuks üle vaadata. Tema jahmatuseks selgus, et kott on valmistatud 15-karaadisest kullast ja kuulus kunagi jõukale seltskonnadaamile Dora Jonesile.

Kotis olid fotod ja dokumendid, kust selgus, et tegemist on Emanuel Josephi 1913. aastal valmistatud Art Deco kotiga. 

Kullast kott.
Kullast kott. Foto: Hansons / SWNS.com / Hansons / SWNS.com

Kott sattus perekonda nii, et kellelgi polnud selle väärtusest õrnematki aimu. Linda 59-aastane õde Margaret hooldas kunagi üht härrat nimega Gwyn Jones, kes koti talle kinkis. 

«Ma unustasin selle seitsmeks aastaks garaaži kopitama, sest ei arvanud, et sel mingit väärtust võiks olla,» sõnab naine. Ta hoidis asju õe garaažis, sest ei teadnud, mida ta nendega peale peaks hakkama.

Kui Linda garaaži koristama asus, läks ta õele appi ning üheskoos oleks nad napilt koti minema visanud. «Mina soovitasin seda teha, aga Linda arvas, et ei maksa,» ütleb Margaret.

Üheskoos hakkasid õed aga huvi tundma, miks oleks pidanud Gwyn oma varalahkunud naise käekotti nii olulseks pidama. Asja uurima asudes naised oma varanduse suurusest aimu saidki.

Järgmisel kuul oksjonile mineva koti eest peaksid õed eeldatavalt teenima vähemalt 4200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles