Kodu koristamisel kasutatakse massiliselt täiesti kasutut puhastusvahendit

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristamine.
Koristamine. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Väga suur osa inimestest teeb koristamisel üht täiesti tarbetut väljaminekut, mis pealegi pole kuigi tervisesõbralik.

Nimelt on paljud veendunud, et koristamisel saab hea tulemuse vaid siis, kui kasutada kõigi pindade puhastamiseks mingit puhastusvahendit, kirjutab House Beautiful.

Loobutud on sellest, et tolmuvõtmine käiks lihtsalt kuiva ja vajadusel veega niisutatud lapiga: igal koristamiskorral puhastatakse kõiki pindu puhastusvahenditega. 

See, ütleb portaali kodundusekspert Mary White, on täiesti tarbetu teguviis. «Kodu koristamiseks ei ole vaja ühtki vedelikku peale puhta vee. Mingi keemia järele võime haarata vannitoas, aga kõik riiulid, lauad, kapid, põrandad - nende puhastamiseks piisab puhtast veest,» selgitab ta.

Tema sõnul on puhastusvahendite tootjad mõistagi huvitatud sellest, et inimesed ostaksid ja üha rohkem tarbiksid, aga mingit vajadust selle järele tegelikult ei ole. 

«Pidevalt kodu igasuguste vahenditega töödeldes saavutame selle, et majapidamisest kaovad head, meile kasulikud bakterid. See ei ole aga kuidagimoodi tervislik, kuigi just tervislikkust puhastusvahendite kasutajad enda meelest ju saavutada üritavad,» jätkab ta.

White´i sõnul piisab vastupidiselt levinud arusaamale ka põrandapesu puhul tavalisest veest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles