Kheer ehk riisipuding on lihtne magustoit, mida Pakistanis armastatakse serveerida nii pulmades kui muudel suurematel sündmustel, ent sama palju valmistatakse seda ka koduse magustoiduna.
Kheer ehk riisipuding on Pakistanis armastatud magustoit
Kheer ehk riisipuding on lihtne magustoit, mida Pakistanis armastatakse serveerida nii pulmades kui muudel suurematel sündmustel, ent sama palju tehakse ka koduse magustoiduna.
«Tegemist on tõesti väga armastatud magustoiduga, arvan, et Pakistanis ei leidu perenaist, kes seda valmistada ei oskaks,» ütles pakistanlasega abielus olev ning kaks aastat Pakistanis elanud eestlanna Minni Ansip, kes on ise riisipudingit korduvalt valmistanud ning jagab retsepti lahkelt ka Maitsemeele lugejaga.
Vaja läheb:
1/4 tassitäis basmati riisi
1 liiter piima
6 supilusikatäit suhkrut
1 teelusikatäis kardemoni pulbrit
näpuotsatäis safranit
15-20 mandlit (või muid pähkleid)
1 supilusikatäis kuldseid/kollaseid rosinaid
Minni Ansip soovitab teha nõnda:
Pese riis ning jäta umbes tunniks vette ligunema. Seejärel hõõru see käte vahel peenemaks. Alternatiivina võib ka vee ja riisi segu kergelt blenderdada.
Edasi kuumuta piim keemiseni ning lisa siis riis. Kuumuta riisi ja piima aeglasel tulel pidevalt segades nii, et et piim põhja ei hakkaks kõrbema. Jätka, kuni keedetav hakkab paksemaks muutuma.
Seejärel lisa suhkur (võib ka lisada kondenspiima), pähklid, rosinad, kardemon ja safran ning kuumuta veel natuke. Safran annab magustoidule ilusa kollaka värvuse.
Vala kogu valminud segu magustoidukaussidesse ning kaunista pähklitega. Serveeri külmalt.