Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Appi tõttab personaalkokk: praadi saab ka üksikul saarel

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Mooritud ulukipada kartuli-kõrvitsatambiga.
Mooritud ulukipada kartuli-kõrvitsatambiga. Foto: Liis Treimann

Improviseeritud miniköögi võib püsti panna nii mereranda, metsasoppi kui ka tillukesse tuppa, kinnitab personaalkokk Moonika Lauba. Praegu eelistaks ta köögiks metsa, mille annid tema toidupaletis sügisel tooni annavad.

Just üksikult saarelt personaalkokk Moonika Lauba paar aastat tagasi kõlava nime, kuid lihtsa sisuga kokandusega algust tegigi. See oli Hobulaiul, kus ühes maakodus peeti firma suvepäevi. Neljaks söögikorraks tuli kaatril kohale tarida kogu killavoor alates nõudest ja lõpetades tarvilike toiduainetega. Muu hulgas oli menüüs Värska marinaadis šašlõkk, mooritud veisepõsk, kuivatatud kalad, soolapeki ja sibulaga leib.

«Süüa on võimalik teha ükskõik kus ja igasugustes oludes. Ei ole olukordi, kust pole võimalik välja tulla. Alati on mingi lahendus,” kinnitab kokk pärast seda kogemust.

Tagasi üles