Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: puraviku-suvikõrvitsa risoto

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig käis seenel ja tegi risotot. Proovi sinagi!

Vaja läheb:

  • 350 g puhastatud puravikke
  • 60 g võid
  • 1 tl oliiviõli
  • 1 sibul
  • 200 g riivitud suvikõrvitsat
  • 200 g risotoriisi
  • 1 dl kuivemat valget veini
  • 0,5 l kuuma aedviljapuljongit
  • 60 g riivitud parmesani
  • Soola-pipart
  • Sidrunit

Juhtnöörid

Pane peeneks hakitud sibul koos vähese soola ja 1 tl õliga potipõhja keskmisele kuumusele klaasistuma.

Samal ajal tükelda seened ning prae need vähese võiga pannil pruuniks.

Pisut pehmenenud sibulale viska juurde suvikõrvits ning prae sellest korralikult vedelik välja.

Seejärel lisa potti veidi võid ning riis ning kuumuta seda segades paar minutit.

Kalla riisile vein ning sega, kuni see riisi imendub. Sega pannilt juurde seened.

Seejärel hakka vähehaaval lisama puljongit. Umbes kulbitäis korraga, sega iga kord peale puljongi lisamist korralikult ning oota enne uue kulbitäie lisamist eelmise riisi imendumist. Kui juhtub, et puljongist ei piisa, siis lihtsalt lisa kuuma vett.

Kogu protsess võtab umbes 20 minutit, aga igaks juhuks proovi juba 15 minuti pärast, kas riis hakkab juba valmima.

Pisut enne seda, kui riis on täiesti pehme keera tuli pliidilt maha, sega vedelamapoolsesse risotosse ülejäänud või ning riivitud juust. Kui vaja, siis ka soola ja pipart, kata pott kaanega ning jäta umbes 5 minutiks puhkama.

Serveerimisel pigista peale pisut sidrunimahla, kaunistuseks võid praadida lisapuravikke ning väikeseid suvikõrvitsaid.

Tagasi üles