Veelekkeandur viib veekahju tõenäosuse miinimumi

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veeleke võib tekitada suurt kahju.
Veeleke võib tekitada suurt kahju. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov/ Scanpix

Nutikas veelekkeandur annab märku ebaharilikest veevooludest ning päästab seeläbi koduomanikud suuremast väljaminekust.

Veelekked võivad tekitada suurt kahju inimese kodule. Lekkivast veest ei jää üldjuhul puutumata ka koduomanike rahakott. Veeavarii võib esmapilgul üsna lihtsakoelise õnnetusena tunduda. Majale ja selle kandvatele konstruktsioonidele annab see aga korraliku hoobi. On koduomanike endi teha, kas ja kui hästi sellisteks olukordadeks valmistuda. Suure lekkeohuga kohtades tõttab appi näiteks nutikas veelekkeandur, mis teavitab koduomanikku mobiilirakenduse vahendusel kodus juhtunud veeavariist. Veelekkeandur suudab tuvastada mikrolekkeid, külmumisohtu ja ebaharilikku veevoolu. Planario OÜ tegevjuht Christo Kuldkepp märgib, et on olemas seadmeid, mis võimaldavad vajaduse korral ka distantsilt veevärki sulgeda.

«Veelekkeanduri teema on alles lapsekingades ja kui pole midagi juhtunud, siis ega ei saagi aru selle vajalikkusest,» märkis Planario OÜ tegevjuht Christo Kuldkepp. Mees leiab, et anduri soetamiskulu ei ole võrreldav kuludega, mis kaasnevad kas väiksema uputusega, kus tuleb kas põrand üles võtta või alumiste naabrite remondi kinni maksmisega.

«Ma ei tea kuidas sellega on, aga minu arvates võiksid kindlustusfirmad pakkuda soodsamat kindlustust, kui on andurikomplekt paigaldatud, kuna see viib veekahju tõenäosuse miinimumi,» lisas ta. 

Anduri võib paigaldada näiteks veetorude, valamute, akvaariumide, pumpade, külmikute, nõudepesumasinate, WC-pottide, pesumasinate või veekeetjate lähedusse. Seade on kindlasti kasulik ka keldris või garaažis, vahendab Tööriistamarket. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles