Ettevaatust: prügikastid võivad juhatada varganäod su koju

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus tunnistas Baltic Waste Managemendiga sõlmitud lepingud tühiseks, mistõttu peab Tallinna Keskkonnaamet otsima riigihankega uued teenusepakkujad.
Riigikohus tunnistas Baltic Waste Managemendiga sõlmitud lepingud tühiseks, mistõttu peab Tallinna Keskkonnaamet otsima riigihankega uued teenusepakkujad. Foto: Valdo Ots / Sakala/ Scanpix

Turvatöötaja Richard Taylori sõnul võivad eramajade ümber paigaldatud prügikastid meie kodude turvalisusele karuteene teha.

Pikanäpumeestel kulub vaid murdosa minutist, et oma pilguga koduomanike vara üle mõõta. Varga pilk leiab üles väiksemagi puudujäägi meie kodude turvalisuses ning kindlasti ei jäta võõrale varale hammast ihuv näpumees soodsat võimalust kasutamata.

Aastaid turvateenistuses tegev olnud endine meistervaras Richard Taylor mõistab pikanäpumeeste mõttemaailma ning lööb lauale varganägude peamise trumpkaardi – prügikastid.

«Prügikastid on varaste jaoks võrdelised redeliga. Hüppa vaid peale ja sissepääs on garanteeritud,» ütles Taylor väljaandele countryliving.com. 

Tõhusatest tõrjevahenditest toob aga Taylor rõhutatult esile kurja koera sildid ning korrastamata sissesõiduteed ning tänavakivide vahed. Turvateenistuja sõnul mängivad taolised väikesed detailid varganägudele vingerpussi ning manipuleerivad nende teadvusega. Need on justkui omaette psühholoogilised barjäärid, mis suruvad vargad nurka ning nõuavad neilt teatud lisapingutust või mõtlemisruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles