Võib-olla on seda raske uskuda, aga see brownie on suhkruvaba ning lisaks ei sisalda ka jahu ega piima. Samas võib see brownie olla kõige maitsvam ja tervislikum, mida eales maitsnud oled, lubab retsepti autor, toitumisnõustaja Erik Orgu.
Retseptisoovitus: tervislikuks tuunitud šokolaadibrownie
Põhi:
- 300 g bataati
- 3 lahtiklopitud muna
- 75 g mett
- 50 g rafineeritud kookosrasva
- 1/2 tl vaniljeekstrakti
- 3 spl kookosjahu
- 2 spl kakaod
- 1/2 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl kaneeli
- 120 g rosinaid
- näpuotsaga soola
Kate:
- 130 g (1 suur) puhastatud küps avokaado
- 5 spl kakaod
- 3 spl mett
- 1 tl vaniljeekstrakti
- mandlilaaste
Valmistamisõpetus:
Küpseta bataat 200 kraadi juures umbes 30 minutit või nii kaua, kuni see on pehme.
Koori jahtunud bataat ja püreeri kahvliga, lisa munad, mesi, kookosrasv ja vanilje ning sega hoolikalt läbi ühtlaseks massiks.
Lisa segule kookosjahu, kakao, küpsetuspulber, kaneel, sool ja rosinad ning sega ühtlaseks massiks.
Pane 24×30 cm küpsetusvormi põhja küpsetuspaber ja vala segu sisse, küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit, kontrolli hambaorgiga taigna küpsemisastet, enne kui selle jahtuma tõstad.
Kuni põhi jahtub, tee valmis kate. Selleks pane kõik koostisosad kaussi ja sega saumiksriga ühtlaseks massiks. Kui segu on valmis, siis kata nõu kilega ja tõsta külmkappi kuni põhi veel jahtub.
Määri kate ühtlaselt põhjale ja raputa peale mandlilaastud ja lõika soovitud suurusega tükid ning naudi!