Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: tervislikud lõhe-krevetikotletid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig soovitab tervislikke kotlette, mille valmistamine võtab kõige rohkem pool tundi. Tänu sellele sobivad need ka kiireks tööpäevaõhtuks.

Vaja läheb:

  • 200 g lõhefileed
  • 100 g kooritud krevette
  • 250 g keedetud kartulit
  • 150 g porgandit
  • 30 g koriandrit
  • 30 g rohelist sibulat
  • 1 tšilli
  • 2 muna
  • 20 g jahu
  • Soola-pipart
  • Praadimiseks õli

Purusta kartul kahvliga peeneks pudiks.

Tükelda lõhe umbes 1 cm suurusteks kuubikuteks ning viska koos krevettidega kartuli juurde.

Riivi peene riiviga juurde porgand ning haki peenelt sisse koriander, sibul ning tšilli.

Sega koos muna ning jahuga ühtlaseks taignaks ning jäta kõik 10 minutiks puhkama (seni võid näiteks salati valmis teha).

Vormi segust pätsikesed (ma sain 10) ning prae neid tilga õli sees keskmise kuumusel mõlemalt poolt umbes 1,5 minutit.

Juurde pakkusin värskest kurgist, seesamiseemnetest ning sutsukesest riisiäädikast kokku segatud salatit, aga kindlasti sobib sinna näiteks ka riis.

Märksõnad

Tagasi üles