Kolm kinnisvaramüüti, mida ei tasu tõe pähe võtta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaramüüdid purustatud.
Kinnisvaramüüdid purustatud. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kinnisvara soetamise osas on liikvel palju linnalegende. Siin on kolm kõige levinumat müüti, mida ei tasu päris tõeks pidada.

Kinnisvaraturg liigub kord ühes, kord teises suunas. Kinnisvara soetamisel tuleb sealjuures lähtuda nii oma vajadustest, olemasolevatest ressurssidest kui ka finantsmaailmas toimuvast. 

1. Läbirääkimised tagavad kindlasti väiksemad intressimäärad

Inimese läbirääkimisoskused võivad küll viimse detailini lihvitud olla, ent see ei garanteeri väiksemat intressimäära. Intress sõltub kinnisvara soetaja maksevõimest, tagatisest ja omafinantseeringust. Olulist rolli mängib ka inimese varasem krediidikäitumine. 

2. Suured renoveerimisprojektid kindlustavad suurema müügihinna

Maja või korterit müües soovivad inimesed oma kodu laitmatult puhtaks ning veatuks muuta. Laiahaardelised renoveerimistööd võivad aga müüjale karuteene teha. Ilu on vaataja silmades ning seetõttu oleks mõistlik väiksematele parandustöödele keskenduda.

3. Kehv majanduse seis viib kinnisvara väärtuse alla

Hea aeg majanduses ei kesta igavesti. Madalseis majanduses võib kinnisvarahinna alla viia, ent ei pruugi. Võib ilmneda koguni vastupidine efekt - ülekuumenenud majandus toob kaasa kõrgemad ehitushinnad, mis omakorda hakkavad ka kinnisvara hindu kasvatama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles