:format(webp)/nginx/o/2018/10/09/11483034t1h97e3.jpg)
Toitumisnõustaja Erik Orgu jagab oma blogis hernesupi retsepti, mis sobib imehästi külma sügispäeva lõpetama. Retseptis antud koguste järgi valmib supp ühele sööjale.
Koostisosad
- 150-200 g külmutatud herneid
- peotäis värsket spinatit
- 30 g peekonit/suitsusinki/suitsukala
- natuke porgandit ja valget sibulat
- 1 spl hapukoort
- soola
- musta pipart
- vett
Valmistamisõpetus:
Pane külmutatud herned veega potti ja lisa natuke soola, kuumuta keemiseni ning lase tasasel tulel 2-3 minutit keeda. Senikaua tükelda porgand, sibul ja peekon.
Prae peekonit pannil 3 minutit ning seejärel lisa porgand ja sibul ning prae edasi 2-3 minutit (kui teed supi suitsukalaga, siis prae kookosrasvas 2-3 minutit ainult porgandit ja sibulat).
Püreesta herned ja värske spinat blenderis või saumikseriga, maitsesta soola ja musta pipraga.
Vala herne-spinati püree supikaussi ning aseta peale porgandilaastud, sibulakettad ja valitud valguallikas, serveeri hapukoorega.