Toitumisnõustaja Erik Orgu jagab oma blogis hernesupi retsepti, mis sobib imehästi külma sügispäeva lõpetama. Retseptis antud koguste järgi valmib supp ühele sööjale.
Retseptisoovitus: hõrk herne-spinatisupp
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostisosad
- 150-200 g külmutatud herneid
- peotäis värsket spinatit
- 30 g peekonit/suitsusinki/suitsukala
- natuke porgandit ja valget sibulat
- 1 spl hapukoort
- soola
- musta pipart
- vett
Valmistamisõpetus:
Pane külmutatud herned veega potti ja lisa natuke soola, kuumuta keemiseni ning lase tasasel tulel 2-3 minutit keeda. Senikaua tükelda porgand, sibul ja peekon.
Prae peekonit pannil 3 minutit ning seejärel lisa porgand ja sibul ning prae edasi 2-3 minutit (kui teed supi suitsukalaga, siis prae kookosrasvas 2-3 minutit ainult porgandit ja sibulat).
Püreesta herned ja värske spinat blenderis või saumikseriga, maitsesta soola ja musta pipraga.
Vala herne-spinati püree supikaussi ning aseta peale porgandilaastud, sibulakettad ja valitud valguallikas, serveeri hapukoorega.