Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: hõrk herne-spinatisupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Erakogu

Toitumisnõustaja Erik Orgu jagab oma blogis hernesupi retsepti, mis sobib imehästi külma sügispäeva lõpetama. Retseptis antud koguste järgi valmib supp ühele sööjale.

Koostisosad

  • 150-200 g külmutatud herneid
  • peotäis värsket spinatit
  • 30 g peekonit/suitsusinki/suitsukala
  • natuke porgandit ja valget sibulat
  • 1 spl hapukoort
  • soola
  • musta pipart
  • vett

Valmistamisõpetus:

Pane külmutatud herned veega potti ja lisa natuke soola, kuumuta keemiseni ning lase tasasel tulel 2-3 minutit keeda. Senikaua tükelda porgand, sibul ja peekon.

Prae peekonit pannil 3 minutit ning seejärel lisa porgand ja sibul ning prae edasi 2-3 minutit (kui teed supi suitsukalaga, siis prae kookosrasvas 2-3 minutit ainult porgandit ja sibulat).

Püreesta herned ja värske spinat blenderis või saumikseriga, maitsesta soola ja musta pipraga.

Vala herne-spinati püree supikaussi ning aseta peale porgandilaastud, sibulakettad ja valitud valguallikas, serveeri hapukoorega.

Tagasi üles