Menuka põrandakatte valimisel tuleb olla väga ettevaatlik

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Puitpõranda ja laminaadi kõrval on end viimastel aastatel taas menukaks võidelnud üks ammuunustatud põrandakattematerjal. Selle kasuks otsustamisel tuleb olla aga väga ettevaatlik.

Linoleum oli nõukaajal majapidamistes tavaline nähtus, mis vahepealse paarikümne aastaga unustusehõlma vajus, aga nüüd jälle hooga tagasi tuli. Pärast esimese vaimustuse lahtumist tõdevad aga nii mõendki selle lahenduse kasuks otsustanud, et tuleks ikka väga hoolega mõelda enne, kui enda koju selline põrandakate paigaldada.

Apartment Therapy toimetaja Dana McMahan, kes oma kodu väljarenditava osa kööki just selle põrandakatte valis, oli alguses klassikalisest mustvalgest ruudustikumustrist väga vaimustuses, aga vaimustus asendus õige pea pettumusega. 

Selgus, et linoleum, mis soetatud sai, oli küll väga odav, aga see oli korraga nii tema suurim pluss kui miinus. Tänu odavusele oli selle kvaliteet samuti kehv ning linoleum hakkas põrandal lokkima, muutus muhklikuks ja määrdus ning kulus väga kergesti. 

«Kuna tegemist on külaliskorteriga, oli oluline, et põrand oleks kergesti puhastatav, aga seda polnudki võimalik üsna ruttu enam päriselt puhtaks saada,» räägib ta.

See ei tähenda kindlasti, et linoleum täielikult välistada tuleks, aga kõige odavama lahenduse kasuks kindlasti otsustada ei maksa. Ka linoleumi puhul määrab hind siiski sageli kvaliteeti ja parimate lahenduste leidmiseks tuleb põhjalik eeltöö teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles