Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: suvikõrvitsa-juustuampsud tatrajahuga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Suupisted kuluvad alati ära. Sama ei saa öelda mõne ülekasvanud suvikõrvitsa kohta, kirjutab toidublogija Kadri Raig, kes mõtles selleks puhuks välja täiesti uue retsepti. Muffinid on juustust, sibulast ja päikesekuivatatud tomatitest mõnusalt maitsekad ning sobivad maiustamiseks nii klaasi veini kui ka teetassi juurde.

Vaja läheb:

  • 500 g suvikõrvitsat
  • 100 g Forte juustu
  • 1 roheline sibul
  • 70 g päikesekuivatatud tomateid, õlist nõrutatud
  • 1 dl tatrajahu
  • 3 muna (endiselt palun vabalt peetud kanadelt)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 20 g päevalilleseemneid
  • Vormi määrimiseks tiba võid

Eelkuumuta ahi 180 kraadini ning määri minimuffini vormid kergelt võiga.

Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, raputa üle soolaga ning jäta mõneks minutiks seisma.

Seni riivi kaussi juust ning haki sinna juurde roheline sinul ning tomatid.

Pigista suvikõrvitsast välja nii palju vedelikku kui vähegi suudad (minul jäi alles 300 g) ning lisa see teiste koostisosade juurde kaussi. Sega kõik ühtlaseks ning maitsesta soola ja pipraga.

Sega kaussi juurde ka munad ning tatrajahu ja sega veelkord läbi. Viimasena sega taignale juurde küpsetuspulber.

Tõsta segu vormidesse ning puista peale natuke päevalilleseemneid.

Küpseta minimuffineid umbes 15 minutit kuni need on pealt kuldpruunid ning mõnusalt kerkinud.

Enne söömist lase kindlasti pisut jahtuda.

Tagasi üles