Väga rumal siseviimistlusviga, mida paljud koduomanikud teevad

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Isetegijaist koduomanikud teevad omal käel remontides sageli ühe väga rumala vea, mida üsna tüütu ja kulukas kõrvaldada on. 

Interjööri värvide valimine on keeruline ülesanne. Kui valikud paberil tehtud saavad, ei malda paljud enam oodata ja asuvad kohe värvimistööde kallale ilma, et süveneksid, kas värv ka päris elus ruumi üldse sobib. See on aga suur viga, vahendab Apartment Therapy. 

Värvi peaks enne alati väiksemal seinajupil varjatud kohas katsetama, et veenduda selle sobivuses. Kui peaksjuhtuma, et tegemist pole siiski sinu maitse järele oleva tooniga, on seda märksa lihtsam välja vahetada kui siis, kui kõik seinapinnad juba töötuhinas värviga kaetud saavad enne, kui üldse värvi sobivuses veenduda jõuad.

Kõige parem on värvi katsetadamuidugi seinakattematerjalile võimalikult sarnase materjali peal, mille saad testimiseks seinale riputada. Nii saad minimaalsete kahjudega kõige parema ülevaate sellest, milline sinu väljavalitud toon toas päriselt paistma hakkab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles