Toidublogija Kadri Raig pakub välja täistaimse pearoa, mis ka lihasööjaid ükskõikseks ei jäta.
Retseptisoovitus: kikerhernestega täidetud baklažaan
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 2 keskmist baklažaani
- 1 tl õli
- 1 purk kikerherneid
- 1 vars rohelist sibulat
- 0,5 tl kurkumit
- 0,5 tl paprikapulbrit
- 1 tšillikaun
- 20 g pähklivõid
- 2 dl tomatikastet (mul oli ise keedetud, aga võid ka poest osta)
Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Lõika baklažaanid pikuti pooleks, määri kergelt õliga ning maitsesta soolaga. Küpseta umbes 20 minutit.
Seejärel tõsta baklažaanid ahjust välja, lase sutsuke jahtuda ning siis kraabi neist pehme sisu välja proovides koored võimalikult terveks jätta.
Haki baklažaanide sisu jämedalt ning lisa neile kõik ülejäänud koostisosad - kurnatud kikerherned, hakitud roheline sibul ning tšilli, maitseained, pähklivõi ning tomatikaste.
Sega kõik kokku ning täida baklažaanikestad.
Küpseta baklažaane ahjus veel umbes 10 minutit, kuni ka täidis mõnusalt soe on.