Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: marineeritud tomatid-kurgid, õrna tšillimaitsega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Erakogu

Lihaveise ja Mahe lugejamängus palume lugejatel saata meile oma hoidisteretsepte. Mängu lööb lahti Kelly, kes saatis meile imelise marineeritud magusate ja äädikaste tomatite-kurkide retsepti.

Marinaadi jaoks läheb vaja: 
  • 2 tl vürtspipart
  • 3 l vett
  • 1 sl 30% äädikat
  • 4 supilusikat sinepiterasid (võib ka eraldi purki panna - nagu pildil - ja ei pea marinaadi sisse lisama)
  • 600 g / 700 g suhkurt
  • 100 g soola
  • hakitud terve sibul
  • 3 tl terapipart
  • 1 kaun hakitud tšillit
Keeda marinaad. Purki aseta kurgid või tomatid. Purki sisse lisa veel küüslauk, till ja mädarõigas. Kalla kuum marinaad peale ja kaaneta. Sama marinaad sobib ka võileivakurkide valmistamiseks, nagu pildil näha. Naudi!

Märksõnad

Tagasi üles