Kas tead, kuidas sügist potti pista?

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Efert

Kui sügis õnnistab meid hiiglasemõõtu kõrvitsatega, on alati küsimus mida nendega peale hakata. Sama lugu on õuntega. Kristina Efert pakub uues kokaraamatus «Supp» välja mõnusa sügisese supi, kus just neid komponente saab koos kasutada. Tee julgelt proovi!

Sügis potis

Retsept kuuele inimesele

Valmistamisaeg: 60 minutit

Kui värsket salveid ja estragoni pole käepärast, võid kasutada ka kuivatatud ürte.

Vaja läheb:

1 kg kõrvitsat

800 g hapumaid õunu

1 l köögiviljapuljongit

2 küüslauguküünt

1 sibul

1 tl mett

värsket estragoni ja salveid

värskelt jahvatatud musta pipart

soola

krevette, serveerimiseks

Tee nõnda:

Lõika kõrvits väiksemateks tükkideks ja eemalda seemned. Koori ning viiluta õunad, sibul ja küüslauk õhukeselt.

Lao kõik ahjuplaadile, piserda kergelt õliga, määri peale mett, maitsesta soolaga ning vala vormipõhja veidike vett.

Seejärel kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20–30 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Püreesta küpsenud köögiviljad köögikombainis ja vala segu tagasi potti. Haki estragon ja salvei ning lisa need koos puljongiga köögiviljapüreele.

Aja supp keema, vähenda kuumust ja lase kümmekond minutit podiseda, seejärel maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Prae pannil krevetid ja serveeri need koos supiga.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles