Kui sügis õnnistab meid hiiglasemõõtu kõrvitsatega, on alati küsimus mida nendega peale hakata. Sama lugu on õuntega. Kristina Efert pakub uues kokaraamatus «Supp» välja mõnusa sügisese supi, kus just neid komponente saab koos kasutada. Tee julgelt proovi!
Kas tead, kuidas sügist potti pista?
Sügis potis
Retsept kuuele inimesele
Valmistamisaeg: 60 minutit
Kui värsket salveid ja estragoni pole käepärast, võid kasutada ka kuivatatud ürte.
Vaja läheb:
1 kg kõrvitsat
800 g hapumaid õunu
1 l köögiviljapuljongit
2 küüslauguküünt
1 sibul
1 tl mett
värsket estragoni ja salveid
värskelt jahvatatud musta pipart
soola
krevette, serveerimiseks
Tee nõnda:
Lõika kõrvits väiksemateks tükkideks ja eemalda seemned. Koori ning viiluta õunad, sibul ja küüslauk õhukeselt.
Lao kõik ahjuplaadile, piserda kergelt õliga, määri peale mett, maitsesta soolaga ning vala vormipõhja veidike vett.
Seejärel kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20–30 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
Püreesta küpsenud köögiviljad köögikombainis ja vala segu tagasi potti. Haki estragon ja salvei ning lisa need koos puljongiga köögiviljapüreele.
Aja supp keema, vähenda kuumust ja lase kümmekond minutit podiseda, seejärel maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Prae pannil krevetid ja serveeri need koos supiga.
Head isu!