Diivan teeb kodust kodu

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erksavärviline diivan on elutoas suurepärane pilgupüüdja. 
Erksavärviline diivan on elutoas suurepärane pilgupüüdja. Foto: Lilika Võsu/Oot-oot

Diivan on üks kodu tähtsamaid sisustuselemente ja suuremaid väljaminekuid, ning selleks et see vastaks kogu pere ootustele ja kestaks võimalikult kaua, tuleb hoolikalt läbi mõelda, milline see mööblitükk täpselt olema peaks. Disaindiivaneid valmistava ettevõtte Oot-Oot esindaja Grete Roždestvenski ütleb, et kindlasti tuleb esimese asjana üle vaadata mõõdud, et diivan tuppa kenasti ära mahuks. Sedasama kinnitab ka diivanitootja Softrend esindaja Katariina Kalda. «Tihti tundub mööbel avaras mööblisalongis palju väiksem, kui see hiljem elutoas tegelikult on,» ütleb ta.

Edasi peaks mõtlema, kas rohkem meeldib mugav lamamisdiivan või viisakaks istumiseks mõeldud sohva. «Selle põhjal oskab müügikonsultant kliendi juhatada sobiva tegumoe, istumissügavuse ja tehniliste parameetritega diivanite juurde. Tähtis on lähtuda ka sellest, kas kodus on lemmikloomi või väikeseid lapsi ja kas diivanil lõõgastudes on näiteks harjumus süüa. Seda teades saab müügikonsultant soovitada diivanikangaid ja -nahka,» räägib Roždestvenski. Kalda lisab, et kui ostja soovib eemaldatavat katet, mida on mugav kodus pesta, siis peaks sedagi ütlema.

Loomulikult tuleb eelnevalt välja mõelda, kui palju on võimalik diivanile kulutada. Inimestel on Roždestvenski sõnul küll tavaks võrrelda eri diivanipakkujate hindu, ent mitte hinna ja kvaliteedi suhet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles