Peagi algab Tallinna restoranide nädal – milline on enimmüüdud restoran?

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restaurants
Restaurants Foto: Jacques Palut / PantherMedia / Jacques Palut

Enam kui pool 1. novembril algava Eesti vanima traditsiooniga restoranide nädala kohtadest on tänaseks müüdud. Nõutuimaks restoraniks osutus tänavu kaks aastat tagasi Kadriorus avatud Mon Repos.

Restoranide nädala piletimüük on alanud hoogsalt: praeguseks on müüdud üle poole kõikidest müügilolevatest restoranikohtadest. 

Suurimaks müügihitiks osutus tänavu Kadriorus kaks aastat tagasi avatud restoran Mon Repos. 

Mon Repose kolmekäigulise õhtusöögi menüüs pakutakse toidunautlejale vaid 20 euro eest eelroana Anguse veise carpaccio’t mesise viigimarja, pecorino ja musta trühvli majoneesiga.

Õhtusöögi pearoog on röstitud Järveotsa talu vutt maapirnitambi, ebaküdooniapüree ja sinepikastmega ning magusroana paneb õhtusöögile punkti pistaatsia-valge šokolaadi pavlova vaarika-virsiku sorbetiga.

«Eesti toidukultuur ja kohalike tippkokkade looming on teinud viimaste aastatega suure hüppe ning viinud Eesti Euroopa kulinaaria sihtkohtade paremikku,» lausus Tallinna Restoranide Nädala üks eestvedajatest Martin Breuer.

Tallinna Restoranide Nädal aastal 2017.
Tallinna Restoranide Nädal aastal 2017. Foto: Tallinna Restoranide Nädal

Ka sel aastal võtab restoranide nädalast osa märkimisväärne osa turiste nii Soomest, Rootsist, Venemaalt, Itaaliast kui Hispaaniast.

Eesti suurimal restoranide nädalal 1.–7. novembrini osaleb ühtekokku 61 Tallinna tipprestorani, kuhu on oodata üle 15 000 inimese.

Ühe nädala raames välja pandud lõuna- ja õhtusöögid koosnevad restoranide tavapärasest menüüst, et anda soovijatele võimalus nautida soodsama hinnaga Eesti tippkokkade loomingut.

Kahekäiguline lõunasöögimenüü maksab 10–15 eurot ja kolmekäiguline õhtusöögimenüü 20–30 eurot.

«Selle sügise toidumoe trend on puhtad maitsed kohalikust Eesti toorainest. Eestlane armastab küll kosmopoliitset menüüd ja eri riikide rahvuskööke, ent kõigel peab ikka oma Eesti mekk juures olema,» lisas Breuer.

Tallinna restoranide nädala kohti saab broneerida https://www.tallinnrestaurantweek.ee/, kus on välja toodud kõik Tallinna restoranide nädalal osalevad restoranid ning pakutavad lõuna- ja õhtusöögi menüüd.

Broneerimine lõppeb 6. novembril.

Tallinna restoranide nädala pakkumisi saab soetada üks päev enne lõuna- või õhtusööki, samale päevale pakkumisi osta ei saa.

Restoranide nädala traditsioon sai alguse 90ndate alguses New Yorgist, mille eesmärk on julgustada inimesi rohkem väljaspool kodu einestama ja aega veetma.

Eestlased on restoranide nädala formaadi hästi vastu võtnud. Ainuüksi Tallinna restoranide nädalat korraldatakse suure nõudluse tõttu juba teist aastat järjest kaks korda aastas, sügisel ja kevadel.

Lisaks toimub Tallinnas nii üle-eestilisi kui kohalikke maakondadel põhinevaid restoraninädalaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles