Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Loomaliha punases veinis Küprosel elava eestlanna retsepti järgi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprose kööki on lõviosas mõjutanud Kreeka köök, ent ka Vahemere köök laiemalt.
Küprose kööki on lõviosas mõjutanud Kreeka köök, ent ka Vahemere köök laiemalt. Foto: Helen Kruusimägi

Küprose köök on tugevalt mõjutatud Kreeka köögist, on ju sealne keelgi sarnaseim kreeka keelele. Küprosel elav restoranipidaja Helen Kruusimägi jagab Maitsemeelega oma eelistusi sealsest köögist. Tee proovi!

Loomaliha punases veinis

Vaja läheb:

1,5kg loomaliha  (sobib õlatükk, või ilma kondita suuremad tükid)

2 keskmist, peeneks hakitud sibulat

3 spl oliiviõli 

1.5 l kuiva punast veini 

1/2 kruusi kontsentreeritud tomati mahla 

3 loorberi lehte

1 kaneeli koor

1 tl terapipart 

3-4 teranelki 

1 spl värsket või 1 tl kuivatatud tüümiani 

Sool, pipar

Tee nõnda:

Kuumuta oliiviõli suures potis, pruunista liha kõikidelt külgedelt ja tõsta seejärel kõrvale. Alanda soojust ja vala hakitud sibulad potti, kuumuta 3-4 minutit.

Pane liha potti tagasi, suurenda kuumust ja sega sibulaga 1-2 minutit. Lisa vein, kontsentreeritud tomatimahl ja üks kruus vett.

Keeda kuni kõik on kuum, lisa loorber, kaneel, tera pipar ja tüümian. Kui segu hakkab keema, keera kuumus väiksemaks lisa maitse järgi soola ja pipart.

Sega läbi ja lase haududa kuni liha on pehme, vahepeal sega ja kui vaja lisa vett.

Serveerida riisi või pastaga.

Õnnestunud katsetamist ja head nautimist!

Tagasi üles