Eesti Korteriühistute Liit on käivitanud «Väärtustades toitu» kampaania, mille eesmärgiks on vähendada äravisatavate toidujäätmete hulka meie majapidamistes.
Korteriühistute Liit õpetab kampaania korras toidujäätmete vähendamise peent kunsti
Kampaania raames toimuvad toiduhuviliste ühised vaaritamistunnid, mis õpetavad toiduaineid säästlikumalt kasutama. Lisaks plaanitakse väiksemaid tugiprojekte, arvukaid arutelusid ning ka mitmete trükiste ja digitaalsete õppematerjalide avaldamist.
«Nagu selgub rahvusvahelistest uuringutest, moodustavad kodumajapidamiste jäätmed toidujäätmete koguhulga suurima osa. Toiduraiskamise vastu võitlemise olulisust on rõhutanud ka Euroopa Komisjoni tervishoiu ja toiduohutuse volinik Vytenis Andriukaitis. Euroopa on võtnud ambitsioonika eesmärgi vähendada aastaks 2030 kodumajapidamiste toidujäätmete hulka poole võrra ja ka Eesti võiks sinnapoole püüelda,» rääkis Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla.
Eesti Korteriühistute Liit on möödunud aastast saati keskendunud eeskätt toidu raiskamise vähendamisele ning inimeste teadlikkuse tõstmisele. Jaadla sõnul saadab eestlane oluliselt vähem toitu prügikasti kui keskmine eurooplane, ent sellest hoolimata on veel hulk võimalusi ja säästunippe, mida arvesse võtta.
Kampaania «Väärtustades toitu» on osa koostööprojektist «Global learning approach on food waste in non-formal education», mis viib kuues Euroopa partnerriigis ellu tarbijatele suunatud maailmahariduse programmi ja kampaania toidu säästliku tarbimise toetamiseks.
EKÜL soovitusi ja nippe toidu säästmiseks näeb siit.